• tandlakare-sundsvall-5
  • tandlakare-sundsvall-5

Lagning av tänder

Förr eller senare i livet händer det att man känner ilningar eller smärta från någon tand. Det kan vara början på ett angrepp av karies som bör kontrolleras av en tandläkare.

Vid lagning av hål i tänder använder vi idag olika material, många gånger, beroende på hålets beskaffenhet och utsatthet för yttre påverkan.

Kompositmaterial
Vid mindre lagningar och där stor del av den egna tanden fortfarande är kvar används komposit som är en tandfärgad plastfyllning.

Keramiska inlägg
Om en stor del av en tuggtand är borta och man vill ha ett hållbar och snygg lagning, kan ett keramikinlägg vara ett bra alternativ. Man gör då en avgjutning av tanden och framställer ett inlägg i keramik som perfekt passar din tand. Keramikinlägg känns bättre och ger mer sällan hål i skarvarna. På så sätt bevarar inläggen tanden bättre.

Öppettider

Vi svarar i telefonen

Måndag - Torsdag: 07.00 - 15.00
Fredag: 07.00 - 11.00

Boka tid

BOKA TID HOS OSS

Ring 060-61 77 31
så ordnar vi en tid för dig

Tandvårdsstödet

Sedan den 1 juli 2008 gäller det nya tandvårdsstödet. Det innebär att Försäkringskassan går in och ersätter kostnader över 3000 kr med 50 procent och kostnader över 15 000 kr med 85 procent. Kostnader under 3000 kr ersätts inte.
Läs mer om tandvårdsstödet...